Forsiden / Klubben / Historie

Klubbens historie

Idrettslaget Astor ble stiftet 24. november 1963 i Menighetshuset på Munkvoll. Ideen om et nytt idrettslag på Byåsen hadde utspring i to grupperinger: den ene bestod av tidligere medlemmer av Byåsen IL sin fotballavdeling som følte at fotballen ble stemoderlig behandlet i forhold til skiidretten. Den andre gruppa bestod av ungdommer fra Lian-området som ønsket et godt fotballtilbud. Litt senere kom en gruppe som var i gang med ishockey og hadde forsøkt å få innpass i Byåsen Idrettslag, men uten hell.

Det har vært fotball og ishockey som har vært selve ryggraden i Astor helt siden starten. I tillegg har det i en lengre periode vært spilt håndball i Astor, men de siste årene har det vært fotball og ishockey. I 1992 ble Astor ishockeyklubb etablert og vi danner med Astor Fotballklubb en allianse under Astor idrettslag. Astors farger er burgunderrødt og blått.

Vårt geografiske nedslagsfelt er Trondheim, Vest og Sør, og anlegget til klubben ligger sentralt på Byåsen. Det er NIHF Region Midt som bestemmer de skolekretsene som gjelder. Per nå så er disse: Trondheim vest: Byåsen, Dalgård, Hallset, Ila, Nyborg, Stavset, Åsveien, Flatåsen, Huseby og Romolslia.

Trondheim sør: Bratsberg, Breidablikk, Hårstad, Nypvang, Okstad, Rosten, Sjetne, Tonstad, Kattem, Rye, Spongdal, Stabbursmoen og  Åsheim.

Historisk har Tiller IL avd. ishockey hatt ansvaret for Trondheim sør.

Klubbens første 50 år er beskrevet i boka «Idrettslaget Astor 1963-2013» som ble gitt ut i forbindelse med 50-årsjubileumet høsten 2013. Boka kan kjøpes i Astor kaféen. 

Astor Ishockeyklubb

Astor Ishockeyklubb